Volejte: +420 384 362 449
+420 734 153 889

info@tcmbohemia.cz
+420 734 153 889
+420 384 362 449

TCM Bohemia
Svět TCM - články

Dynamický redukční program

Za dva covidové roky mnoho lidí přibralo během nekonečných lockdownů a četných omezení. A nyní se marně snaží nadbytečná kila shodit. Možná máme řešení, jak konečně nastoupit cestu za štíhlejším, a hlavně zdravějším tělem.

 

Již od roku 1998 nabízíme razantní, ale zároveň k tělu šetrný redukční program. Během 20denní kúry dochází díky speciálně upravenému jídelníčku k úbytku až 10 % tělesné hmotnosti. Tradiční čínská medicína není příznivcem čistého hladovění – půstů. Protože, když tělo nedostane svou potřebnou dávku energie, sáhne si do svých rezerv. A to nejen tukových, ale bohužel i energetických v podobě životní esence Jing. To je důvodem, proč někdo bývá během půstu zcela unavený a bez síly.

Pro lepší zvládnutí náročného procesu hubnutí dietu kombinujeme s ušní akupunkturou. Samotné napíchnutí jehel nás nadbytečných kilogramů bohužel nezbaví. Stimulace bodů na uchu ale potlačí pocit hladu a nervozity. Kilogramy se pak snáze shazují díky tomu, že přijmeme méně energie, než vydáme. Díky jehličkám v uchu to jde podstatně snáz.

Pět pilířů diety

1. Motivace je základ. S tou prvotní přichází již samotný klient. Další pilíře pak slouží k její podpoře a nastolení jasného řádu, podle kterého je potom snadnější postupovat.

2. Dieta tvoří nejdůležitější součást redukčních kúr. Při jejím sestavení se využívá základních nutričních poznatků a rovněž učení tradiční čínské medicíny o Yinu a Yangu v dietetice. Malé množství konzumovaných potravin zajistí přísun nezbytných výživných látek (minerálů, vitamínů, fosfolipidů, bílkovin). Při jejich nedostatku vzniká podvědomá nutnost přerušit dietu a najíst se. Základem naší diety je nepoškodit organismus nedostatkem potřebných látek.

3. Ušní akupunktura pomáhá při regulaci metabolických dějů a při tlumení stresu. Jehly svým reflexním působením odstraní stres z hladovění, z nemožnosti “zajíst” své každodenní problémy, utlumí sekreci žaludečních šťáv, zvýší práh pro navození stresu. Jehly se napichují až po 24hodinovém hladovění. V tuto dobu se "reflexně" objevuje bolestivost v některých malých okrscích ušního boltce. Do těchto míst se poté vpraví sterilní jehlička na jedno použití, která pomáhá stabilizovat nepříjemné stavy spojené s poklesem hladiny krevního cukru, jako je slabost, nervozita či bolesti hlavy. Toto jednodenní lačnění je nepříjemné, ale pro správnou lokalizaci akupunkturních bodů nezbytné - to, aby se další dny a týdny diety daly snáze držet.

4. Režimová opatření jsou klíčová pro zdárné ukončení diety. Důležité není jen, co jíme, ale i jak stravu konzumujeme. Zásadou je dlouhé žvýkání potravy, jednak kvůli kompletnímu strávení tohoto malého množství a druhak kvůli přijmutí nových stravovacích návyků. Po skončení diety se totiž snažíme nezapomenout na tento "umravněný" způsob konzumace, což se nám poté odmění udržením si hmotnosti.

5. Odborný dohled hraje důležitou roli. V průběhu diety klienti přicházejí na pravidelné kontroly, při kterých se pochlubí svými "mezičasy" v poklesu hmotnosti, zkontroluje se ucho s jehličkami, klienti se povzbudí či usměrní, podle toho, co vyžadují okolnosti :-)

Detoxikace je významným vedlejším efektem redukční kúry. Při dietě se klade velký důraz na výběr potravin, které neobsahují konzervační látky či nevhodné příchutě. Pro zažívací trakt je takto pojaté stravování balzámem. Jednak nemá co na práci, a tak zde probíhá regenerace, a pak nepřijímá toxické látky ze stravy, a navíc konzumované potraviny mají i přímý ozdravný dopad na vnitřní orgány (černý sezam, ovoce, zelenina). Podporu pročištění organismu lze posílit popíjením Jerlínového čaje, který doporučujeme během dietní kúry.

Redukční program si u nás získal tisíce příznivců. A desítky si jej dopřávají opakovaně coby formu jarní detoxikace organismu. Přidáte se k nim? Stačí se objednat na TCM CLINIC.

 

Péče o zdraví dětí

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla quam velit, vulputate eu pharetra nec, mattis ac neque. Duis vulputate commodo lectus, ac blandit elit tincidunt id. Sed rhoncus, tortor sed eleifend tristique, tortor mauris molestie elit, et lacinia ipsum quam nec dui. Quisque nec mauris sit amet elit iaculis pretium sit amet quis magna. Aenean velit odio, elementum in tempus ut, vehicula eu diam. Pellentesque rhoncus aliquam mattis.

Zobrazit více

Pět prvků definuje člověka

Pokud by šlo, sem bych vložila vždy nejčerstvější přírustek v altánu . Nulla quam velit, vulputate eu pharetra nec, mattis ac neque. Duis vulputate commodo lectus, ac blandit elit tincidunt id. Sed rhoncus, tortor sed eleifend tristique, tortor mauris molestie elit, et lacinia ipsum quam nec dui.

Rosolovka řasotvará - recept

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla quam velit, vulputate eu pharetra nec, mattis ac neque. Duis vulputate commodo lectus, ac blandit elit tincidunt id. Sed rhoncus, tortor sed eleifend tristique, tortor mauris molestie elit, et lacinia ipsum quam nec dui. Quisque nec mauris sit amet elit iaculis pretium sit amet quis magna. Aenean velit odio, elementum in tempus ut, vehicula eu diam. Pellentesque rhoncus aliquam mattis.

Zobrazit více

Vše o Světě TCM

TCM pojmy

základní pojmosloví tradiční čínské medicíny

Zjistit více

Herbář

představení nejčastějších čínských bylin v individuálních směsích

Zjistit více

Články

na různorodá témata TCM s inspirací pro Váš vlastní život

Zjistit více

Recepty

Uvařte si pokrm, který Vás posílí na těle i na duchu.

Zjistit více

Video

z našeho zákulisí i praktické návody pro osobní použití

Zjistit více
Na začátek